Ana preokretom bolja od Stivens

U četvrtfinalu Sinsinatija gledaćemo prošlogodišnju finalistkinju, nakon što je Ana Ivanović pobedila Sloun Stivens u osmini finala, rezultatom 2-6, 6-4, 6-1. Za polufinale protiv Serene Vilijams.

ana ivanovicMučila se dugo Ana da nađe ritam u meču, očas posla je Amerikanka povela 4-0, a stečenu prednost je sačuvala do kraja seta, za rutinskih 6-2.

U drugom setu su igračice bile sigurne na servisu, a veliku šansu u osmom gemu propuša Ana, jer nije iskoristila nijednu od čak devet brejk lopti, u gemu koji je trajao oko 20 minuta. Uspela je da ostane mirna, sačeka nove brejk, ujedno i set lopte u narednom servis gemu Amerikanke, iskoristi drugu i uvede meč u treći set.

Zagospodarila je Ana terenom, igrala dobro, a Stivens pod utiskom izgubljenog seta, brzo pada pa Ana dolazi do velikih 5-0 i brejk, ujedno meč lopte. Spasila se Amerikanka, upisala na semafor, ali je Ana odservirala za plasman u četvrtfinale, nakon 123 minuta.

Za plasman u polufinale igraće protiv Serene Vilijams. Biće to njihov deseti meč, a Ana je slavila samo prošle godine, na Australian Open-u. To je i repriza finala iz prošle sezone, koje je Vilijams lako dobila 6-4, 6-1.

Ana je plasmanom u četvrtfinale obezbedila skok sa devetog na sedmo mesto i biće u top 8 nosilaca na US Open-u.