Ana ponovo u četvrtfinalu!

Dugo očekivani Anin bljesak, ponovo se desio na istom mestu, Indijan Velsu. Prošle godine je takođe za prolazak u četvrtfinale pobedila jednu Top 10 teniserku, tada je to bila Jelena Janković, a ovoga puta Karolina Voznjacki i to kako, 6-3 6-2!

Prva četiri gema nisu obećavala ovakav ishod. Ana i Karolina su imale probleme sa servisom pa je posle razmene po dva brejka sa obe strane, rezultat bio izjednačen. Ana prva pronalazi servis, a onda pravi odlučujući brejk u prvom setu. Od tog trenutka, pa do kraja meča Ana je izgubila samo 6 poena kada je servirala, što je se jako retko događa i protiv slabijih protivnica.

Ta sigurnost pri servisu prenela se i na igru. Ana nije srljala, pa je Karolina uglavnim bila ta koja je posle dužih razmena pravila greške. Ana je zadržala servis i prednost u prvom setu, da bi u drugom napravila brejk u trećem gemu, tu prednost uvećela još jednim brejkom do kraja meča, a sve završila bez izgubljenog poena, kada je servirala za pobedu u meču.

Na žalost ili možda na sreću, jer će imati priliku za revanš, Anu u četvrtfinalu čeka ista protivnica koje je srpsku teniserku izbacila prošle godine Marion Bartoli. I Bartoli je teniserka koju je Ana u početku pobeđivala, ali je zatim usledila serija poraza. Možda je i tu prilika da se neka tradicija promeni, mada Ana zbog tih prvih pobeda, još uvek ima prednost u međusobnim mečevima, 4-3.

Viktorija Azarenka je nastavila da teroriše sve koje joj se nađu na putu do nove titule. Ovoga puta žrtva je Julija Gerges. Na žalost lepotom se ne može protiv bolje u igri, pa je Gerges osvojila samo 4 gema protiv najbolje na svetu. Američka iznenađenja su stala u 4. kolu. Hempton je uspela još da uzme set i to drugi Radvanskoj, a onda je posle 0-3 u trećem predala svoj meč. Od Mekhejl se očekivao prolaz i pobeda protiv Kerber, ali je Nemcia pokazala karakterističnu nemačku upornost i vratila se posle zaostatka u trećem setu. Li i Šarapova su bile ubedljive, a Kirilenko je u neizvesnom meču bila bolja protiv Petrove.

U četvrtfinalu nas pored meča Ana – Bartoli čeka i pokušaj Radvanske da učini nešto više u još jednom meču protiv protivnice koja je jedina uspela da je pobedi ove godine, Viktorije Azarenke. Li će igrati protiv Kerber a Šarapova sa Kirilenko. Iz nekog razloga mečevi četvrtfinala su razdvojeni, tako da će Agnješka i Vika, kao i Kerber i Li, već večeras na teren, Ana sutra. Večeras su au programu i svi mečevi 4. kola za tenisere.