Poraz Ane u četvrtfinalu

Onoliko koliko joj je juče vremena trebalo za pobedu, toliko joj je danas trebalo da izgubi meč četvrtfinala sa Rumunkom Simonom Halep, koja je ujedno i četvrta nositeljka na turniru. Bilo je 6-2 6-2.

ana-ivanovic madrid

 

Ana nije uspela da odbrani bodove od prošle godine i time će od ponedeljka pasti na 13. mesto svetske WTA liste.

Ivanovićeva je odlično otvorila meč, prosto je pucala od samopouzdanja, ekspresno je napravila brejk i povela je sa 2-0. Servis je bio fantastičan, vineri su se nizali i činilo se da će Ana imati malo muke sa Rumunkom. Tada sve kreće naopako…

U sledećem servis gemu je napravila dve duple servis greške zaredom, i bukvalno poklonila gem Halepovoj. Simona je to iskoristila da osvoji 7 gemova u nizu, a sa time i set sa 6-2 i brejk za 1-0 u trećem.

Na dve gem lopte za Halep, ona je odservirala as, ali je loptica dotakla vrh mreže pri tom servisu pa se poen ponavljao iako je Rumunka već osvojila gem. Tada Ana vraća brejk, i mislilo se da će je to možda vratiti u život.

Očigledno je da Anu danas ništa nije moglo vratiti u život. Ona je nastavila da srlja i greši i ubrzo je samo poklonila meč petoj teniserki sveta, i prvo polufinale u Madridu uz šansu da se bori za četvrto mesto u meču sa Petrom Kvitovom, kojoj je ranije u toku dana Serena predala zbog povrede.

Ono što nije jasno je odakle ta panika u igri Ane Ivanović u trenucima kada je vodila 2-o. Ana jeste sklona padovima, ali ih je sve manje u poslednje vreme. Međutim, u borbi sa najboljima ona ne sme to sebi da dozvoli, pogotovo ako želi da se vrati u top 10 ove godine.

Sledeći turnir koji će Ana igrati je Premijer 5 turnir u Rimu gde će biti postavljena za 10. nosioca zbog odustajanja Serene i Azarenke. U Rimu ne brani ništa, a njena konkurentkinja za mesto 12. nosioca na Roland Garosu, Sara Erani, brani polufinale, tako da bi Ana sa dobrim rezultatom mogla da se vrati na 12. mesto.