Ana pobedom završila sezonu

Ana Ivanović savladala je četvrtu teniserku sveta Simonu Halep sa 7-6, 3-6, 6-3 u okviru 3. kola crvene grupe na završnom turniru sezone u Singapuru. Iako nije uspela da se plasira u polufinale, Ana je na lep način, pobedom, okončala za nju veoma uspešnu sezonu u kojoj je osvojila četiri WTA titule.

Meč je od prvog poena bio neizvestan, a uz dva brejka prednosti Halepova je povela sa velikih 4-1. Ana vraća jedan brejk i smanjuje vođstvo protivnice, ali joj Rumunka još jednom oduzima servis i dolazi na samo gem od osvajanja seta. Ivanovićeva je napravila fantastičan preokret, vezala četiri gema i obezbedila taj-brejk koji je dobila sa 9-7 posle spašene set lopte.

aaaaa

Drugi set pripao je Halepovoj, koja je na taj način obezbedila Sereni Vilijams plasman u polufinale. Došla je do brejka u četvrtom gemu i povela sa 3-1. Ana je brejk vratila tri gema kasnije, ali nije uspela da izjednači jer je Rumunka odmah uzvratila ribrejkom. Povela je sa 5-3, a zatim servirala za set. Iskoristila je prvu set loptu za izjednačenje u setovima..

Iako je bilo izvesno da je ostala bez plasmana u polufinale, Ivanovićeva se borila do kraja i treći deo meča dobila sa 6-3. Napravila je brejk u osmom gemu, što je bilo dovoljno za osvajanje seta i pobedu od 2-1.

U polufinale iz crvene grupe plasirale su se Simona Halep i Serena Vilijams, a iz bele grupe  Karolina Vožnjacki i Agnješka Radvanjska.