Ana otvara Roland Garos

Ivanovic of Serbia reacts after winning her match against Peer of Israel during the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium in ParisDrugi Gren Slem sezone, turnir u Parizu poznatiji kao Roland Garos, počinje u nedelju a prva na teren i to na najvećem stadionu izaći će Ana Ivanović!

Filip Šatrije je bio teniser a kasnije i predsednik francuske teniske federacije, kao i predsednik ITF-a zaslužan za vraćanje tenisa na OI 1988. godine. Po njemu je nazvan najveći stadion na Roland Garosu, koji prima negde oko 15000 gledalaca.

Na tom terenu igra se sama završnica RG, na njemu je Ana Ivanović osvojila ovaj turnir, jedini GS u karijeri, a na njemu će u nedelju od 11h, početi pohod na istu titulu! Prva prepreka će joj biti Petra Martić iz Hrvatske!

Prvog dana će od srpskih predstavnika na teren Viktor Troicki. On će na terenu broj dva u poslednjem meču predviđenom na tom terenu, igrati protiv veterana Džejmsa Blejka. Teško je reći kada će početi taj meč, ali pošto se pre njega igraju dva ženska i jedan muški singl, sigurno je da to neće biti pre 16h.

Na Šatrijeu će posle Ane, na teren prva teniserka sveta, Serena Vilijams protiv Ane Tatišvili. Sledi Rodžer Federer protiv Španca Buste, a program završavaju Mišel Ljodra i Stiv Darcis.

Na stadionu Suzan Leglen, program otvaraju Aranča Rus i Sara Erani, a onda slede dva najzanimljivija muška meča, Simon – Hjuit, te Ferer – Matošević.