Ana o meču, JJ, Fed kupu, Australiji…

Nakon  meča sa Jelenom Janković, Anu su pitali o njenim utiscima, odnosu sa Jelenom Janković, Fed kupu..

208upgk“Ona je odigrala neke dobre poene kada sam ja povela sa 5:2 u drugom setu. Napravila sam jednu duplu grešku koja me je koštala gema, ali ona je igrala dobro i udarala je lopticu kako treba. Veoma sam srećna što sam na 5:5 uspela da se vratim od 0:40, to je bio jako značajan gem. Generalno sam vrlo zadovoljna“.
Rekla je Ivanovićeva o meču i priznala da se protiv nekih teniserki oseća u prednosti u meču, a da to sve zavisi od više faktora:

”Tu nema tajne, današnja igra, svodi se na psihologiju. Protiv nekih teniserki se osećate sigurnije, protiv nekih ne. I to se često vidi. Ipak, mislim da ono što je najbitnije jeste da li vam nečiji stil igre odgovara ili ne”

Što se Australije tiče Ana je istakla kako je to njen omiljeni Gren Slem, da se tu oseća prijatno, što zbog rodbine koju tu ima, što zbog navijača i ljudi u Melburnu. A na pitanje da li bi uskočila u pomoć ako ne bi bilo domaćih teniserki u žrebu, odgovorila je:
”Hvala vam na ponudi, bila bih počastvovana.”
Takođe, rekla je da je u Melburn došla spremna:
”Dosta sam radila na snazi i fitnesu, pogotovo gornjeg dela tela. Na terenu se osećam bolje i spremnije”

ana ivanovic jelena jankovic_1352112802_420x0

Na pitanje o svom odnosu sa Jelenom Janković, Ana je odgovorila: 
„U redu je, zaista imamo dobar odnos. U Pragu na FED kupu smo mnogo vremena provodile zajedno, šalile se i sl. Dugo se znamo. Ranije smo se obe borile za poziciju broj jedan, za titule na GS turnirima i normalno da je postojala neka vrsta takmičenja između nas, pogotovo zato što smo iz iste zemlje. Ona je i dalje veoma dobra teniserka, uvek je bitka između nas, ali mislim da između nas postoji zdravo rivalstvo“.
A što se pomenutog Fed Kupa tiče, odgovor na pitanje o učešću je glasio:

„Igraću. U ovom momentu, odgovor je potvrdan“. 

Sledeća Anina protivnica je Agnješka Radvanjska iz Poljske. 
„Ona je mnogo sazrela kao teniserka i igra na način koji vas tera da mnogo radite za poene, kod nje nema poklona. Ključno je da budem strpljiva, biće teško, moram da budem spremna da vršim pritisak na nju. Moraću da balansiram između toga agresivnosti i strpljivosti“.