Ana ispustila dobijen meč

Anči-pobeda-Sinsi13Iako se negde na polovini meča činilo da će Ana lako izboriti mesto u drugom kolu turnira u Sinsinatiju, desio se preokret, pa će na teren Ribarikovoj izaći Alize Korne, posle preokreta 2-6 7-6(8) 6-4!

Već na početku meča Ana uspeva da napravi brejk i povede sa 2-0.  Rutinski stiže i do drugog brejka za novo vođstvo od 5-2, da bi u maratonskom gemu uspela da set privede kraju u svoju korist sa 6-2.

Na startu drugog seta protivnice su razmenile po brejk za rezultat 2-2. Tada je Ana dodala gas i uz dva brejka stekle prednost od 5-2, međutim ne uspeva da odservira za meč i Korne stiže do brejka i 5-3. To je Alize dalo novi vetar u leđa, te uspeva da vrati i drugi brejk i izjednači na 5-5.

Veliki preokret koji je napravila Korne sredinom drugog seta, tek je bio uvod za još dramatičniji u taj brejku. Ana dolazi do 6-3 i tri vezane meč lopte, ali ih ne koristi, kao ni dve naredne na 7-6 i 8-7, da bi Korne konačno stavila tačku na ovaj set, osvajanjem tri poena u nizu za 10-8!

I treći set je počeo bolje za Anu. Srpska teniserka je na startu stigla do prednosti od 2-0, ali je to uglavnom bilo sve od Ane u ovom meču, mada je uspela da odservira dobro na 5-3, a u sledećem gemu stigne i do brejk lopti za povratak u meč, ali su i te šanse ostale neiskorišćene.

Ivanovićeva nije učestvovala na turniru u Sinsinatiju prošle godine, tako da se ovaj poraz neće odraziti na njen bodovni saldo, ali je svakako loša uvertira pred US open, gde Ana brani četvrtfinale i 500 prošlogodišnjih poena.