Linc: Ana na putu za het trik

U svom petom nastupu na turniru u Lincu u Austriji, Ana Ivanović plasirala se u svoje peto uzastopno četvrtfinale.
U borbi drugog kola naša teniserka sastala se sa ”polu našom” teniserkom, Nemicom Andreom Petković, i slavila u dva seta: 6-4 6-3.

Ivanovićeva, drugi nosilac turnira, ušla je u ovaj meč kao favorit iako je Petkovićeva do samo pre nešto više od pola godine bila top 10 igračica. Nažalost, Aninu vršnjakinju rodom iz Tuzle,  povrede su omele u usponu i dovele do ivice ispadanja iz top 200!

 

Prvi set obiluje brejkovima i početak meča obilovao je brzim poenima. Prva je do brejka stigla Andrea, koja je realizovala treću brejk šansu i povela sa 2:1. Međutim, Ivanovićeva momentalno uzvraća brejkom i zatim bez izgubljenog poena osvaja gem za 3:2. Do sledeće šanse za brejk  Ana je došla uosmom gemu, kada je dobrom igrom stvorila dve uzastopne brejk šanse, od kojih Petkovićeva spašava prvu, ali potom servira duplu grešku i daje srpskoj teniserki prednost od 5-3. Međutim, već u sledećem gemu Andrea je iskoristila pad koncentracije Ivanovićeve i napravila je ribrejk iskoristivši treću šansu nakon greške rivalke. Ali, tu nije bio kraj brejkovima jer Ana privodi ovaj set kraju  dobrim riternima i brejkom za 6-4.

U drugom setu Ana je prva stigla do brejka, ali tu prednost nije dugo zadržala, pošto je njena protivnica napravila ribrejk i smanjila na 3:2. Do kraja meča Ivanovićeva nije dozvolila rivalki nijednu brejk loptu, a sa druge strane je napravila prelomni brejk u osmom gemu i povela sa 5:3. U sledećem gemu Ana je realizovala drugu meč loptu i završila posao za jedan čas i 21 minut igre.

Na ovom turniru Ana Ivanović se,  kao Novak u Pekingu, bori za jednu vrstu ”het-trika” tj. trećoj tituli za redom, jer ga je prethodno osvajala 2008. i 2010. godine. U svom prvom i drugom nastupu 2005. i 2006. godine stizala je do polufinala, odnosno četvrtfinala, tako da je na ovom turniru ostvarila svojevrsni niz , s tim što je u prva tri učešća ovaj turnir pripadao Tier II, tj. po današnjem Premier kategoriji (druga kategorija turnira) dok  od 2009. on spada u Internacional kategoriju, odnosno Tier III turnire (treću kategoriju).