Ana lako sa Vikmajer, Aleks poražena u Lincu

Ana u Lincu 2013Danas su na teren WTA turnira u Lincu, međunarodne kategorije, izašle dve srpske predstavnice u singlu – Ana Ivanović i Aleksandra Krunić.

Prva se na terenu našla Ana, koja se po drugi put u karijeri sastala sa Janinom Vikmajer iz Belgije. Meč je počeo nesigurno na obe strane, razmenjena su 3 brejka i Ana je na prvu pauzu otišla sa prednosti od 2-1. Nastavila je da igra u istom ritmu, stigla do novog brejka i uzela set sa 6-2. Drugi set bolje je otvorila Belgijanka. Napravila je rani brejk i povela sa 3-1. To je Anu probudilo i počela je da igra mnogo bolje, vratila brejk i izjednačila na 3-3. Nastavila je sa sjajnom igrom, napravila je i novi brejk što je bilo dovoljno da osvoji drugi set i meč. Zanimljivo je i to da je ovo Anina prva pobeda nad nekom belgijskom teniserkom u karijeri.

Odmah posle Ane na teren je izašla i Aleksamdra Krunić, koja je do glavnog žreba došla preko kvalifikacija. Aleksandrina protivnica bila je ukrajinska teniserka Marina Zanevska koja je ušla u glavni žreb kao “laki luzer”. Aleksandra je vodila igru tokom prvog dela prvog seta i stigla do vođstva od 5-3. Nakon toga otišla je na medicinski tajm-aut i sve je krenulo nizbrdo. Nije uspela da odservira za set i to ju je puno koštalo, jer je Ukrajinka vezala 4 gema i osvojila set sa 7-5. Drugi set Aleks je odigrala odlično i osvojila ga sa ubedljivih 6-2. Međutim, u trećem setu je sve otišlo nizbrdo i Zanevska je dominirala i koristeio Aleksandrine greške osvojila odlučujući set sa 6-2.

Aleksandri je ostala i nada u dublu, gde nastupa sa Olgom Savčuk, a protivnice u prvom kolu biće im letonsko-američka kombinacija – Liga Dekmajere i Kristina Mekhejl, dok će se Ana sastati sa Frančeskom Skjavone u borbi za četvrtfinale turnira u singlu.