Ana lako do četvrtfinala

Ana Ivanović lako se plasirala u četvrtfinalnu rundu turnira u Stenfordu, Premijer kategorije, savladavši mladu kanadsku teniserku Kerol Džao u dva ubediljva seta (6-1, 6-1).

Ana je meč otvorila osvajanjem svog servis gema, da bi već u narednom, koristeći greške protivnice, stigla do ranog brejka, a potom i do vođstva od 3-0. U nastavku seta Ana je nastavila da koristi neiskustvo svoje 19-godišnje protivnice i lako stizala do svojih servis gemova. Do kraja prve deonice Ivanovićeva je ispustila svega jedan gem, pre svega zbog svojih ishitrenih grešaka.

Ana je u istom ritmu odigrala do samog kraja ovog susreta, te i drugu deonicu privela u svoju korist identičnim rezultatom kao i prvu, uprkos lošijem serviranju. Aninu ubedljivu pobedu potvrđuje i brojka od 20 direktnih poena uz tri asa, naspram svega 8 svoje protivnice, kao i to da mladoj Kanađanki nije dozvolila nijednu brejk šansu.

Ana će se u narednom kolu sastati sa najboljom teniserkom sveta Serenom Vilijams, koja je u drugom kolu savladala Karolinu Pliškovu u dva seta. Ivanovićevoj i Vilijamsovoj biće ovo treći susret obe sezone, a šesti sveukupno. Serena vodi 4-1 u dosadašnjim duelima, ali ove godine je izjednačen rezultat i oba meča su igrana u tri seta.

Pobedom Venus Vilijams nad Azarenkom, Ana je obezbedila povratak u top 10, odakle je ispala sredinom 2009. godine.