Ana kroz triler do polufinala

Anči_Karlsbad201Ana Ivanović savladala je italijansku teniserku Robertu Vinči u dvočasovnom maratonu rezultatom 2:1  (6-1, 6-7, 6-2) u njihovom devetom duelu.

Ana je ušla sjajno u meč i sa mnogo samopouzdanja. Na startu je odmah stigla do brejka i vođstva od 3-0. Ana se tu nije zaustavila, već je napravila novi brejk i povela sa nedostižnih 5-0. Do kraja seta protivnici je prepustila svega jedan gem, i taj set osvojila sa 6-1.

Na početku drugog seta sve je krenulo naopako. Prva je do brejka stigla Vinči, te povela sa 3-0. Ana se nije predala, već vratila brejk i izjednačila na 3-3. Do kraja seta nijedna teniserka nije uspela da stigne do brejka, te je ishod drugog seta morao biti odlučen u taj-breku. Italijanka je taj-brek odigrala na visokom nivou i osvojila ga sa 7-1 i meč odvela u treći, odlučujući, set.

Već na startu trećeg seta Ana je bila suočena sa brejk loptom, ali  je uspela da je spasi i povede sa 1-0.  Do narednih brejk lopti stiže Ana i to do dve u 4. gemu, ali nijednu nije uspela da realizuje, što Vinči kažnjava i osvaja taj gem za 2-2. Ali Ana nije posustala i već u narednom gemu na protivniki servis stiže do brejka i vođstva od 4-2. U naredna dva gema Ana je odigrala rutinski osvojivši odlučujući set sa 6-2.

Ana će se u borbi za finale sastati sa 3. teniserkom sveta Viktorijom Azarenkom iz Belorusije. Do sada su se njih dve sastajale pet puta, a Ana je slavila dva puta.