Ana kroz ludnicu do četvrtfinala Madrida

Ana 3Ana Ivanović trijumfovala je u meču punom uzbuđenja i preokreta  protiv Britanke  Lore Robson sa 2-1 (5-7, 6-2, 7-6) . Meč je trajao skoro 3 časa.

Ana je meč otvorila brejkom, ali je Lora uzvratila istom merom i izjednačila na 1-1. U nastavku seta obe teniserke su osvajale gemove na svoj servis do 5-5, kada je Lora napravila ključni brejk i osvojila taj set sa 7-5.

Ivanovićeva se nije predala u drugom setu. Brzo je stigla do  2 brejka prednosti i 4-1, kada je Britanka ponovo načinila brejk za 4-2, no  to nije bilo dovoljno da se zaustavi Anin nalet, koja  je osvojila 2 naredna gema i set privela kraju sa 6-2.

Treći set Ana je počela nesigurno što je Robson  iskoristila i lako povela sa 2-0, no  Ana izjednačuje na 2-2. Britanka je napravila seriju od 3 gema i povela sa 5-2. Kada smo pomislili da Ana gubi, da ne može više, ona se digla kao Feniks iz pepela i povela sa neverovatnih 6-5. Tada Lora pravi brejk, ali Ana ne posustaje već do pobede dolazi u taj brejku, koji je osvojila sa 7-5.

Naredna Anina protivnica biće 6. teniserka sveta Anđelik Kerber iz Nemačke.