Moskva: Ana krenula, pa stala

Na kraju, može se konstatovati da je povreda kumovala Aninom porazu ali ostaje utisak da je mogla više u drugom setu. Konačno 6-4, 3-6, 2-6 za finalistkinju Samantu Stosur.

Prvi set je bio jedan od najboljih koji je Ana odigrala u poslednje vreme. Posle izjednačenog početka Ana stiže do brejka u trećem gemu a onda, posle razmene brejkova, kreće Anina igra iz najboljih dana. Ne samo da je napravila još jedan brejk već je to činila sa njenim pepoznatljivim stilom. Na kraju seta je pisalo 20-10 za Anine vinere.

Nastavak meča donosi dve brejk lopte za Anu u prvom gemu drugog seta. Ana ih ne koristi i u nastavku počinje da gubi i gotovo dobijene poene, pogotovu one na servis protivnice. Uz to, Samanta polako dolazi do svoje igre, manje greši i počinje sve češće forhendom da kontroliše i završava poene. Sve ipak ide uz servis do 4-3, kada Ana gubi svoj servis gem, što se pokazalo kao presudno za ishod meča.

Naime, Ana je u nastavku počela da se žali na povredu a posle pretrpljenog brejka, pri rezultatu 3-2, tražila je medicinsku pomoć. Očigledno da Ani nije bilo pomoći u nastavku jer ni fizički ni mentalno nije bila sposobna da se suprotstavi protivnici. Na kraju, Ana nije uspela da dođe do finala i bodova kojima bi približno pokrila prošlogodišnju titulu u Baliju. Doduše, nije kasno da Ana ponovo dobije pozivnicu za taj turnir, koji se ove godine održava u Sofiji,  ali sad joj je, zbog finala Fed kupa, svakako veća briga koliko je povreda ozbiljna.