Ana krenula pa stala

ANA IvanovićSrpska teniserka Ana Ivanović nastavlja trend  veoma loših rezultata na turnirima ispod prve kategorije. Ovoga puta nije uspela da se plasira u drugo kolo WTA turnira u Istbornu, pošto je izgubila od Ruskinje Jelene Vesnine sa 2-6 6-4 6-3.

Iako je odlično počela meč, i dominantno osvojila prvi set, u nastavku je kao po običaju popustila i dopustila Vesninoj da preuzme inicijativu i dominaciju na terenu.

Tok meča:

Ana je odlično ušla u meč, vrlo lako i brzo povela  sa 4:0, pre nego što se Vesnina probudila i dobila dva naredna gema. Ipak, ispostavilo se da je tu kraj njenom naletu u prvom setu, pošto je Ivanovićeva potom lako završila prvi set sa 6:2.

U drugom setu Vesnina je zaigrala agresivnije i uspela da preokrene. Taj set dobila je sa 6:4, a potom nastavila u istom ritmu, odmah napravila brejk i uz siguran servis gem povela sa 2:0, da bi u trećem gemu Ana prekinula njen niz, a odmah vratila i brejk. U naredna dva gema obe su bile sigurne na svojim servisima, da bi Ana svojim greškama ruskoj teniserki dozvolila da dođe do brejka za vođstvo 4:3. Vesnina je lako potom došla na korak od trijumfa, a potom na servisu Ivanovićeve brzo došla do dve meč lopte. Srpska teniserka se odbranila, još nekoliko trenutaka parirala Ruskinji, ali je ona ipak došla do novog brejka i trijumfa.

Izvor B92

Vesnina će u nastavku tuirnira igrati protiv britanske mlade nade Heder Votson.

Turnir u Istbornu pripada drugoj kategoriji WTA turnira i nagradnog je fonda od skoro 700.000 dolara a pobednici pripada 470 poena. Branilac titule je  Austrijanka Tamira Pašek..