Ana Konjuh pobednica Notingema

Sedamnaestogodišnja Ana Konjuh osvojila je prvu WTA titulu u karijeri pošto je u finalu turnira u Notingemu nadigrala Moniku Nikulesku rezultatom 1-6, 6-4, 6-2. Ona je tako postala najmlađa osvajačica jednog turnira ove sezone, a zahvaljujući ovom uspehu prvi put će ući među 50 na WTA listi.ana konjuh

Hrvatica je vrlo loše odigrala prvi set, odmah je pretrpela brejk, a zatim je dopustila protivnici da napravi mini seriju od nekoliko gemova, kojom je Nikulesku taj deo igre rešila u svoju korist sa 6-1. Ipak, u nastavku Ana Konjuh je uspela da se konsoliduje i da podigne nivo igre, pa je vrlo brzo u drugom periodu povela sa 4-1. Uspevala je da sačuva stečenu prednost sve do devetog gema, kada je Rumunka nadoknadila rezultatski zaostatak. Međutim, već u narednom, Ana je ponovo oduzela servis rivalki i time praktično stigla do izjednačenja.

Odlučujući set je u potpunosti kontrolisala Konjuh, koja je diktirala tempo sa osnovne linije. Ponovo je već u ranoj fazi uzela gem na servis Nikulesku, a onda i u samom finišu sa novim brejkom stavila tačku na ovaj duel rezultatom 6-2.