Ana iznenađujuće lako sa Bartel

Ana Ivanović se plasirala u treće kolo turnira u Birmingemu posle relativno lagane pobede protiv Nemice Mone Bartel. Bilo je 6-4 6-1 za nešto malo više od sat vremena igre na centralnom terenu. Pred ovaj meč Ana je imala negativan skor sa Nemicom, bilo je 1-2, ali je Ana dobila poslednji meč u aprilu u Fed Kupu. Ovo im je bio prvi meč na travi.

Ana+Ivanovic+AEGON+Classic+Day+Three+jNv4R2yFFbNl

Meč je počeo nepovoljno po našu teniserku, ali s obzirom na istoriju njihovog rivalstva, nimalo iznenađujuće. Odmah na početku, Mona je oduzela servis Ani a zatim je osvojila svoj servis gem sa nulom. I u sledećem gemu je imala šansu za velikih 3-0, ali se Ana nekako iščupala.

Imala je Ana brejk loptu da se vrati u meč, nije je iskoristila i ubrzo je bilo 3-2 za Monu, a Ana je i dalje zaostajala brejkom.

Tada kreće Ana sa svojom najboljom igrom, i prosto se videlo da želi da pobedi i da neće dozvoljavati Bartelovoj da diktira igru. Do kraja meča je Nemica osvojila samo 2 gema, a Ana je furioznom igrom, pre svega sa forhend strane, slomila otpor i u potpunosti preuzela inicijativu.

Ono što obećava je Anina promena taktike. Ona ima oružja da igra na travi, ima servis i agresivnu igru, ali prosto se videlo da nije u potpunosti posvećena igri na travi, jer je potrebno spuštati se niže za neke udarce, kretanje joj je bilo problem i slično. U ovom meču, Ana je probala u nekoliko navrata čak i servis-volej igru. Bekend joj je bio dobar, nije slala visoke top-spinove sa te strane kao u prošlosti na travi i to je ono što ohrabruje da se Ana uozbiljila.

U sledećem kolu će igrati sa boljom iz meča dve mlade Amerikanke, Loren Dejvis i Viktorije Duval. Sa Loren je Ana igrala ove godine u Majamiju, dok sa mladom Duval se još nije sastajala.