Ana izborila prvi poen!

2013 Australian Open - Day 5Čudan prvi set, pripao je posle velike borbe Ani Ivanović i verovatno je odlučio pobednika prvog meča za opstanak u najboljoj svetskoj grupi Fed kupa. Ana je morala da ga dobije mnogo ranije, ali je dobro što ga je uopšte dobila, pa je i pored pada koncetracije u drugom, imala vremena za bolju igru i na kraju pobedu, 7-6(5) 2-6 6-2.

Sve je izgledalo kao savršen set. Ana je imala dva brejka prednosti, stabilnu igru i 5-2. Servirala je za set, ali od tada kreću problemi. Bartel vraća oba brejka, a zatim i treći, koji je Ana u međuvremenu napravila na 5-5.

U taj brejku, nijedna teniserka nije uspela da se odlepi, da bi na kraju Bartel izbacila loptu preko osnovne linije, kada je servirala na 6-5 za Anu. Umesto da je osvajanje prvog seta, dodatno stabilizuje, desilo se suprotno. Ana kreće malo agresivnije, počinje da greši i njena igra se brzo raspada, što je pokazao rezultat od 4-0 za protivnicu.

Od tada, Ana konačno uspeva da stabilizuje sertvis, što je bilo od velikog značaja za nastavak meča. Do kraja seta, nije bilo brejka, a ni u trećem do 3-2 za Anu. Bartel prva popušta i to je bio početak kraja, koji se desio dva gema kasnije, takođe na servis Nemice.

Ana je uradila ono što je morala. Ostaje da u drugom meču dana, Bojana Jovanovski napravi iznenađenje i eventualnom pobedom protiv Anđelik Kerber, dovede Srbiju an korak od pobede!