Ana Ivanović u četvrtfinalu Pekinga

Ana Ivnović pobedila je danas Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu sa 7-5, 4-6, 6-2 i plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Pekingu. Ivanovićeva je nastavila sa dobrim partijama u Kini, pošto je posle Venus Vilijams savladala nekada drugu igračicu na svetu. Srpkinja je do 11. pobede u međusobnim duelima došla posle dva sata i 22 minuta borbe. Njena naredna protivnica biće još jedna Ruskinja Anastasija Pavljučenkova, koja je eliminisala Italijanku Flaviju Penetu sa 3-6, 6-4, 6-3.ana
Prvi set obilovao je brejkovima, a počeo je razmenom istih. Prvo je Ruskinja oduzela servis Ani, da bi naša igračica već u narednom gemu uzvratila i poravnala na 1-1. Kratko je trajalo da obe dobro serviraju, pa je Svetlana Kuznjecova novim oduzetim servisom došla do 3-2, ali je ovoga puta stečeno i potvrdila za 4-2. U nastavku seta delovalo je kao da Srpkinja ne može da se vrati, te da će set pripasti Kuznjecovoj. Međutim, do kraja ovog dela igre videli smo još veću neizvesnost. Prvo je Ana Ivanović vratila izgubljeno za 4-4, ali je teniserka iz Rusije odmah odgovorila ribrejkom, povela sa 5-4 i servirala za set. Tada se Ana diže, spašava set loptu, izjednačuje rezuzltat na 5-5, a potom i vezuje dva gema, izbegavajući time igranje taj-brejka i osvaja ovaj izuzetno donamičan prvi set sa 7-5.

Drugi set počinje isto kao i prvi. Brejk Kuznjecove na startu, a zatim ribrejk Ane za početnih 1-1. Opet je u nastavku, kao i u prvom delu igre, do brejka došla Svetlana Kuznjecova, potom i potvrdila isti za startnih 3-1. Za razliku od prvog seta Ruskinja je sada uspela da u nastavku ovog dela igre održi stečenu prednost, te je na kraju slavila sa 6-4 i izjednačila rezultat u setovima.

Odlučujući deo, za razliku od prva dva, počeo je sigurnim servisima sa obe strane, a onda je Ivanovićeva u četvrtom gemu iskorostila prvu brejk priliku u ovom delu, potom je nekako sačuvala svoj servis i pored tri ribrejk šanse Kuznjecove i došla do velike prednosti od 4-1.Srpkinja je potom u šestom gemu došla do 15-40 na servis rivalke, Kuznjecova je spasila prvu, a onda i drugu fantastičnim servisom i došla do izjednačenja 40-40, a onda i osvojila gem za 2-4. Međutim, u daljem toku odlučujućeg seta Ana je nastavila da dominira, a u osmom gemu je novim oduzimanjem servisa Kuznjecovoj postavila konačnih 6-2, za pobedu od 2-1.