Ana Ivanović se revanširala Korne

Ana Ivanović je u rezultatski uzbudljivom meču obezbedila osminu finala turnira u Rimu, pobedom od 2-0 protiv Francuskinje Alize Korne, po setovima 7-6 7-5.

Mutua Madrid Open - Day Seven

Ana  je svoj meč, kao po navici već, počela sa brejkom kojeg je potvrdila sa gemom bez izgubljenog poena. Korne joj ne ostaje dužna i takođe veže dva gema, za 2-2 u prvom setu. Tada se kreće u seriju od tri brejka posle čega je Ana drugi put u meču zadržala servis za 5-3. Francuskinja je produžila set makar za još jedan gem.

U gemu u kome je servirala za set, bilo je 30 obe, ali Ana nije uspela to da pretvori u opipljivu prednost, i stoga je Korne izjednačila na 5-5. Obe su lako osvojile svoje servis gemove, što je u ovom meču, do tada, bila retkost.

Taj-brejk je Ana dominantno i suvereno osvojila prepustivši protivnici jedan jedini poen, iako je na 6-0 svojim servisom trebala da okonča prvi set.

Prvi set je do taj brejka bio toliko izjednačen, da je obema bila realizacija brejk lopti 2/5, obe su imale približno ubaćenog prvog servisa oko 67%, a ono što je zanimljivo je da im je realizacija poena nakon drugog servisa bila mnogo bolja nego posle prvog, a Ana je pre tog taj brejka osvojila samo dva poena više.

Drugi set je otpočeo lakim osvajanjima servis gemova,  te su prva četiri gema prošla bez veće drame. U petom gemu, Korne je imala brejk loptu, koju nije iskoristila, ali jeste drugi i povela je prvi put u meču sa 3-2. Svoje vođstvo je Korne držala još svega jedan servis gem, jer se pri rezultatu 4-3, Ana vratila rezultatski u meč a  zatim je i povela sa 5-4.

Naredna dva gema su obe osvojile, a onda je Ana pri rezultatu 6-5 izvršila pritisak na servis Francuskinje i omogućila sebi tri meč lopte, od koje je prvu iskoristila za revanš za  jedan od najbolnijih poraza i njenoj karijeri.

U osmini finala će igrati sa pobednicom meča Marija Šarapova – Monika Puig, a kako stvari stoje, gledaćemo sutra reprizu finala Štutgarta od pre par nedelja. Nadamo se samo da neće biti isti i rezultat.