Ivanović prošla posle drame, Troicki ponovo razočarao

Srpski predstavnici imali su polovičan učinak na turniru u Indijan Veslu. Ana Ivanović spasila je dve meč lopte i tek posle taj brejka u odlučujem setu došla do pobede nad Italijankom Kamilom Đorđi, dok je Viktor Troicki poražen u dva seta od Argentinca Leonarda Majera.

12267_10153430581713148_1162701935630427802_nAna Ivanović je loše počela meč i ubedljivo izgubila prvi set 2-6. Koliko je loše igrala, govori podatak da u celom setu nije uspela da sačuva svoj servis. U drugom setu Ana se konsolidovala, napravila rani brejk i još jednim brejkom u sedmom gemu mirno privela set kraju 6-2. Na početku trećeg seta nijedna igračica nije uspela da sačuva svoj servis sve do rezultata 3-3, kada Italijanka sa nulom osvaja svoj servis gem i prekida seriju brejkova. I u naredna dva gema brejka nije bilo pa Ana dolazi u situaciju da servira za ostanak u meču. U tom gemu Kamila ne koristi dve meč lopte pa Ana nekako uspeva da izjednači na 5-5, da bi se vrlo broz nakon toga otišlo u taj brejk odlučujućeg seta. Na početku taj brejka razmenile su po jedan mini brejk pa se na pauzu išlo nerešenim rezultatom 3-3. Obe teniserke čuvale su svoj servis do rezultata 6-5 za Anu kada nervozna Italijanka šalje lopticu u aut i posle dva sata i osam minuta igre Ivanovićeva dolazi do pobede i prolaza u 3. kolo. Naredna protivnica je Čehinja Karolina Pliškova, protiv koje je Ana igrala tri puta i uspela da osvoji samo jedan set.

Sa druge strane u muškoj konkurenciji Viktor Troicki, koji je bio postavljen za 20. nosioca turnira, nije uspeo da prođe u 3. kolo pošto je izgubio od neugodnog Argentinca.
Troicki bolje počinje meč i u trećem gemu meča pravi brejk. Međutim Majer vrlo brzo preokreće rezultat i on dolazi do brejka viška 2-4, ali Viktor zaustavlja nalet protivnika i odmah vraća brejk. U narednim gemovima obojica sigurno čuvaju svoje servise i sve smo bili bliži taj brejku prvog seta. Međutim, u 12. gemu Troicki ne koristi dve vezane gem lopte a Leonardo koristi svoju prvu brejk, odnosno set loptu i dolazi do vođstva u setovima.
U drugom setu naš teniser ponovo pravi brejk u trećem gemu i uz malo poteškoća uspeva da ga potvrdi i povede 3-1. Ali to je bilo sve od Viktora Troickog u ovom meču jer gubi narednih pet gemova za konačnih 5-7, 3-6.