Ana Ivanović neočekivano teško prošla u drugo kolo Vimbldona

Ani Ivanović je bilo potrebno oko sat i po vremena da u šestom međusobnom duelu sa italijanskom veterankom Frančeskom Skjavone ostvari svoju šestu pobedu. Bilo je 7-6 6-4 u meču u kome smo videli samo tri brejka za ceo meč, što je za ženski tenis gotovo nezamisliva brojka.

ivanovic vimbldon

Ivanovićeva nije bila loša u svom prvom meču na vimbldonskoj travi, ali se stiče utisak da je to moglo i bolje, s obzirom da je pre nedelju dana uzela svoju prvu titulu na travi i da bi trebalo bolje da se oseća na njoj. Međutim i Frančeska Skjavone je igrala pametan tenis, onako kako treba da se igra za travnatu podlogu, sa mnogo bekhend slajseva na bekhend naše teniserke.

Duel su otvorile brejkovima, i to je ujedno bio i jedini brejk koji je Ana pretrpela u ovom meču. Do kraja seta su manje više sigurno servirale obe, postojale su polušanse ali ih nijedna nije iskoristila. Ubrzo se otišlo i u taj brejk koji je Italijanka mnogo bolje otvorila. Povela je sa 4-1, uz dva mini brejka pre nego što je Ana osvojila naredna četiri poena. Prvu set loptu je imala na 6-5 i svoj servis, nije je iskoristila, ali sledeću jeste i povela je sa 1-0 u setovima.

Drugi set je bio skoro  identičan  prvom, osim onog jednog brejka koji je Ana napravila pri rezultatu 2-2. Pri rezultatu 4-2 je imala još jednu brejk loptu, ali je nije iskoristila, pa je u sledećem gemu Skjavone imala brejk loptu koju nije iskoristila. Ana je pri rezultatu 5-4 servirala za pobedu, stvorila sebi 3 vezane meč lopte i iskoristila već prvu za plasman u drugo kolo Vimbldona.

Statistički gledano, nije igrala loš meč, može bolje, ali je ovo bilo zadovoljavajuće i dovoljno da se pobedi Skjavone, koja ove sezone ima jednocifren broj pobeda. Ana je imala 4 asa, dve duple, 29 neiznuđenih grešaka i 27 vinera, sa 70 % ubačenog prvog servisa, realizacijom prvog od skoro 80% a drugog od 65%.

U drugom kolu će se sastati sa Đe Dženg, još jednom veterankom ali iz Kine, koja je prošle nedelje igrala finale Hertogenboša. Skor im je 2-2, a Ana je dobila poslednji meč, ali je Kineskinja dobila jedini na travi, sada već davne 2008. godine u trećem kolu Vimbldona i to lagano, 6-1 6-4, u trenutku kada je Ana bila prva teniserka sveta.