Ana ispala posle tri seta

Ana Ivanović imala je lepu šansu da ponopvi prošlogodišnji rezultat i ponovo se plasira u četvrtfinale Madrida, ali ju je u tome sprečila Karla Suarez Navaro. Domaća teniserka je pobedila sa 7-5, 1-6, 6-4 i u četvrtfinalu je očekuje duel sa Serenom Vilijams. U međusobnim duelima srpska teniserka sada vodi sa 2-1.

ana-ivanovic-2

Previše uspona i padova bilo je u Aninoj igri u prvom setu, uz već tradicionalne probleme sa servisom. Iako je dva puta naša teniserka napravila brejk, njena protivnica je ipak osvojila set zahvaljujući tome što je napravila brejk više. Nakon 55 minuta španska teniserka je iskoristila sedmu set loptu i sa 7-5 dobila uvodni set. Izgubljen set kao da je razljutio Ivanovićevu koja kao “furija” za 28 minuta dobija drugi set ubedljivo sa 6-1 i uvodi meč u samu završnicu.

Suarez Navaro je bolje ušla u treći set, povela sa 2-0, ali je Ana uzvratila brejk. Ipak, pri rezultatu 3-2 za špansku teniserku usledio je novi sunovrat u igri naše teniserke koja je stigla na ivicu poraza pošto je Suarez Navaro povela sa 5-2. Ana je uspela još jednom da se podigne i smanji na 5-4. Imala je naša teniserka servis za izjednačenje, no ponovo je podbacila i izgubila meč.