Ana propustila šanse, Kerber osvojila Linc

Srpska teniserka Ana Ivanović poražena je u finalu WTA turnira u austrijskom Lincu. Bolja od nje bila je Nemica Anđelika Kerber sa 2-0 u setovima. Ovo je bilo prvo Anino finale posle skoro dve godine, a do titule nažalost nije uspela da dođe.

Meč između Ane Ivanović i Anđelike Kerber trajao je sat vremena i 38 minuta, a obe teniserke pokazale su sjajnu igru. U meču u kome je viđeno čak 11 brejkova, na kraju je pobedu odnela Nemica, koja je slavila sa 6-4, 7-6, i uskratila Ani nade da će posle skoro dve godine doći do trofeja.

“Želim da čestitam Anđeliki na odličnoj partiji i tituli. Hvala svima što ste došli, odlična ste publika i činite da ovaj turnir bude poseban i da imamo razlog više da se vratimo. Hvala mom timu koji me podržava i koji je stalno uz mene i nadam se da se vidimo sledeće godine”,  rekla je Ivanovićeva nakon meča.

Ovo je bio ukupno peti duel dve teniserke, a Nemica je smanjila na 3-2 u međusobnom skoru.

“Svaka čast Ani, ti si velika ličnost i odlična teniserka, želim ti sve najbolje sledeće nedelje, a i u celoj karijeri. Zahvalila bih se svima, navijačima, skupljačima loptica, svima onima koji čine da se igrači osećaju posebno. Hvala mom timu na podršci, ova titula će nam mnogo značiti”,  rekla je Kerberova.