Ana igra u Sofiji

Ana Ivanović prihvatila je specijalnu pozivnicu organizatora Turnira Šampionki, pod pokroviteljstvom Katar Ervejza, koji se održava ove godine u Sofiji.

Ana je do sada 2 puta trijumfovala na ovom turniru kada je bio održavan na Baliju, 2010. i 2011. godine.

“Jedva čekam da posetim Sofiju. Odigrala sam vrlo dobro na Turniru Šampionki i spremna sam da ga osvojim po treći put!” – rekla je Ivanovićeva.

“Već sam posetila Bugarsku, ali nisam imala prilike da je bolje upoznam i istražim. Tako da ću ovo putovanje iskoristiti da što bolje upoznam Sofiju” – dodala je ona.

Na ovom turniru učestvuju 6 najuspešnijih teniserki sa WTA turnira Internacional kategorije, plus dve teniserke sa pozivnicom organizatora. U konkurenciji da igraju u Sofiji se između ostalih nalaze Marija Kiriljenko, Roberta Vinči, Simona Halep, Jelena Vesnina, Alize Korne, Danijela Hantuhova, kao i srpske teniserke Jelena Janković i Bojana Jovanovski. Ipak, vrlo je verovatno da italijanske i ruske teniserke neće nastupati na ovom turniru jer se istovremeno igra i Fed kup. Drugu specijalnu pozivnicu dobiće ljubimica domaće publike – Cvetana Pironkova.