Ana i Jelena u 3.kolu Toronta

Najbolje srpske teniserke bile su uspešne u Torontu i plasirale su se u osminu finala.

Ana Ivanovic Rogers cup

Ana Ivanović je savladala Flaviju Penetu, 6-4, 6-4 i zakazala duel sa Na Li. Na startu oba seta, Ana je pravila brejk i stizala do 3-0, Peneta bi onda vezala tri gema, da bi završnice pripale Ani. Bio je ovo kvalitetan meč, gde smo videli veliku borbu i dosta lepih poena, a jedino što bi moglo da zabrine je povreda na koju se Ana požalila sredinom drugog seta, kada je dobila masažu butine.

Na startu je Ana stigla do 3-0, Peneta se revanširala, da bi u desetom gemu, Ana iskoristila četvrtu set loptu i povela. Drugi set je imao isti scenario, Ana je povela, Italijanka se vratila, a u desetom gemu drugog seta, Ana dolazi do meč lopte nakon što njen bekend pogađa vrh mreže i prelazi na stranu Penete. Nakon 116 minuta igre  Ana je iskoristila prvu meč loptu i pobedila. Ana je imala dva asa, četiri duple servis greške i samo 54% ubačenog servisa, što se mora popraviti protiv Li. Kineskinja je lako savladala Anastasiju Pavljučenkovu 6-1, 6-4. Jedini duel odigran je u Berlinu 2006. godine, a završen je Aninom predajom.

 

jjJelena Janković je protiv domaće igračice Šeron Fišmen sjajno započela meč, stigla do brejka i 3-0, ubrzo do još jednog i 5-1, kada kreće Jelenina loša igra, kombinovana sa borbenošću domaće igračice. U desetom gemu Jelena ipak uspeva da stigne do osvajanja seta. Uvodni gem drugog seta trajao je 17 minuta, Jelena nije iskoristila brejk šansu, ali Kanađanka jeste svoju za 2-0. Nakon serije brejkova, Jelena stiže do 5.3, ali kako to samo ona zna ubrzo gubi tri gema i na svoj servis spašava 15-40, ujedno dve set lopte za protivnicu. Još jedan propust pravi u taj brejku  kada ne koristi 6-4, ali ga završava rezultatom 8-6 za trijumf 6-4, 7-6(6), nakon 117 minuta igre. Za četvrtfinale će igrati sa boljom iz meča Vožnjacki-Kirstea.