Ana i Jelena eliminisane sa turnira u Pekingu

 Ana Ivanović nije uspela da se plasira u četvrtfinale turnira u Pekingu, pošto je u osmini finala doživela neočekivani poraz od Švajcarkinje Romine Oprandi sa 6:4, 6:3.

U prvom setu teniserke su čuvale servis do sedmog gema kada je Švajcarkinja stekla prednost, ali je Ana odmah uzvratila i izjednačila. Međutim, Oprandijeva je potom napravila još jedan brejk i  sigurnim servisom dobila set 6:4. Ana je nervozno počela drugi set, promašivala je vinere, a greške su se nizale. Romina Oprandi je povela sa 5:1 pa je Ani ostalo da pokuša da napravi neki preokret. Ana je sačuvala servis, načinila je i brejk za 3:5, ali je potom odigrala očajan servis gem u kojem je bilo 15:40, pa je 69. igračica sveta iskoristila prvu meč loptu.

Ništa bolje nije prošla ni Jelena Janković koja je sa 7:5, 6:4 izgubila od Španjolke Karle Suarez Navaro.

Duel Jankovićeve i Suares Navaro predstavljao je okršaj očajnoh servisa. U prvom gemu viđeno je čak sedam brejkova, a Jeleni nije bila dovoljna ni prednost od 5:2 i čak pet set lopti. Španjolka je napravila tri brejka, vezala pet gemova i dobila set sa 7:5. U drugom setu, od deset gemova samo prvi nije bio brejk, a osvojila ga je Suares Navaro. Teniserke su potom naizmenično oduzimale servis jedna drugoj, pa je na kraju do pobede stigla Španjolka sa 6:4.