Ana i Janko u trećem kolu

Iako je Jankov meč igran u tri seta, oba meča su približno isto trajala, jer se između Ane i Baltače vodila veća borba po setovima. Na kraju su Ana i Janko ostali mirni, izdržali pritisak i plasirali se u treće kolo. Janko 3-6 6-3 6-4, a Ana 6-4 7-6(4).

Filip Pečner je ušao u singl konkurenciju, posle otkaza Ive Karlovića, što je očigledno pozitivno uticalo na ovog igrača koji se ne može pohvaliti formom i rezultatima u poslednje vreme. To kao da je oslobodilo nemačkog reprezentativca bilo kakvog pritiska. Servirao je i igrao na visokom nivou ceo prvi set, pa iako je Janko imao prilike da napravi brejk i anulira ranu prednost protivnika, Nemac je dobio prvi set.

Janko ne bi bio osmi igrač na svetu da u nastavku nije našao odgovor na igru raspoloženog protivnika. Janko je popravio servis, ali pre svega ritern i volej, i bez previše oscilacija je vršio stalni protisak na Pečnera. Iako je oba naredna seta završio sa jednim brejkom prednosti, moglo je biti i ubedljivije, jer Janko je bio gotovo savršen kada je servirao, dok je pritisak na servis Pečnera bio konstantan, mada bez krajnjeg rezultata.

Ana je sa druge strane, odlučno krenula u prvi set, došla do brejka i prednosti od 4-1, ali od tog trenutka Baltača je krenula iznenađujuće dobro. Kao da joj je poslednji meč u karijeri (po najavama jeste) i kao da joj od toga život zavisi, naturalizivana Britanka je uspešno parirala Ani i na kraju treba čestitati srpskoj reprezentativki na pobedi u dva seta i  odličnoj i skoncentrisanoj igri.

Mala zamerka ide, naravno, na ispuštenu prednost u prvom setu i tri propuštene brejk i meč lopte na 5-4 u drugom. Ipak, taj brejk je bio onakav kakav je trebalo da bude, pa je obezbeđen meč sa Kim Klajsters. Kada se sve sabere, Ana nije bez šansi, samo da glava izdrži.

Tipsarević će za protivnika u trećem kolu imati Džona Iznera koji je danas relativno lako pobedio Tunižanina Džazirija. Sa druge strane, srpski dubl Troicki – Đoković je pored velike borbe izgubio svoj meč prvog kola od Brunstroma i Lindsteda, 6-7(8) 3-6. Jasno je da je odluka pala u prvom setu, kada je srpski dubl propustio dve set lopte.