Ana furiozno do osmine finala

Ana Ivanović lakše nego što se očekivalo plasirala se u osminu finala WTA turnira u Dubaiju. Najbolje rangirana srpska teniserka je sa 6-0, 6-3 za 66 minuta igre savladala Sabinu Lisicki. Ivanovićeva koja je na turniru postavljena za četvrog nosioca odigrala je veoma dobra meč, mada njena protivnica nije bila na visokom nivou.

ana ivanovic

Prvi set trajao je samo 23 minuta, a Nemica je izgledala nezainteresovano za meč. Naša teniserka je napravila tri brejka i veoma lagano dobila set sa nulom. U drugom delu Lisicki se upisala na semaforu, posle osam vezanih gemova za Anu. Ivanovićeva je napravila dva brejka i povela sa 5-1. Pri kraju seta Nemica je uspela da vrati jedan oduzet servis, smanji rezultat na 3-5, ali je Ana Ivanović već u sledećem, devetom gemu, novim oduzetim servisom postavila konačnih 6-3 u drugom setu.

Treba istaći da je Lisicki imala čak trinaest duplih servis grešaka, pa i ne čudi ovako ubedljiv poraz. Naredna Anina protivnica biće Karolina Pliškova koja je u češkom okršaju savladala Zahlavovu-Stricovu sa 2-0. Naša teniserka je izgubila meč od Pliškove na US-openu prošle sezone.