Ana dobra, Azarenka bolja

Iako je Viktorija Azarenka imala samo pet poena više u celom meču na svojoj strani(samo jedan u drugom), to joj je bilo dovoljno za jednu sigurnu pobedu protiv Ane, 6-4 6-4.

Gledajući statistiku, teško bi mogli doći do zaključka gde je to ana bila slabija od protivnica. Prateći rezultat i pisanje na Aninom tviteru, stvar je jasna, Azarenka je bila bolja u većini ili bar najvažnijim poenima, onim au kojima su odlučivani gemovi i setovi. Iako je Ana uspela da vrati jedan brejk u drugom setu, pa stigla do nekoliko brejk lopti na 4-5, Viktorija je uspela da pronađe servis i svoje najbolje udarce u tim trenucima baš kao u većinio situacija u meču.

A Ana je bolje krenula u ovaj meč. Napravila je prva brejk i čak povela sa 4-1, ali je zatim izgubila sve gemove do kraja seta, pa i prva dva u drugom setu. Posle pretrpljenog drugog brejka, izgledalo je da će sve biti brzo gotovo. Ipak nije i možda je baš zbog toga ovaj meč zančajan za Anu, iako poraz u tenisu teško može da bude pozitivna stvar. Ipak, Ana je pokazala da može da se nosi sa najboljom, a Azarenka zašto je trenutno prva na svetu.