Ana bolja od Kuznjecove, čeka Jelenu

Ana Ivanović je u još jednom uzbudljivom i zanimljivom meču pokazala karakter i prošla dalje u polufinale Štutgarta, pobedom od 2-1 protiv Svetlane Kuznjecove, po setovima 6-3 2-6 6-4. 

Ana je pre ovog meča vodila sa 8-3 u pobedama protiv ruske teniserke i samo je potvrdila ulogu favorita u ovom četvrtfinalu.

Porsche Tennis Grand Prix 2014 - Day 3

Ana je set počela poprilično klimavo, izgubila je svoj servis gem i dozvolila Kuznjecovoj da povede sa 2-0 u gemovima.

Tada Ana kreće furiozno u nastavak meča, gde osvaja narednih 5 gemova, te je ubrzo 5-2 za Anu. Ana je diktirala tempo a Kuznjecova to nije mogla da isprati.

Činilo se da će Ana nastaviti svoju seriju, ali tada Svetlana osvaja svoj servis gem posle manjih trzavica. Ana je sigurno odservirala za taj set, i posle skoro pola sata igra, bilo je 6-3 za srpsku teniserku.

Ana je u prvom setu dominirala u razmenama, što govori i odnos vinera, koji je bio 13-4 u korist Ivanovićeve, dok su obe imale približan broj grešaka.

Drugi set je otpočeo isto kao i prvi. Ruskinja osvaja početni servis gem i oduzima Ani servis. Ana joj ekspresno uzvraća pa je ubrzo 2-2. I u sledećem gemu je Ana imala dve vezane brejk lopte, ali ih nije iskoristila i to kao da je dalo vetar u leđa bivšoj šampionki Štutgarta, pa do kraja seta nije izgubila ni gem.

Porsche Tennis Grand Prix 2014 - Day 4

Statistika u drugom setu pokazuje da su bile dosta izjednačene ali je presudila bolja igra Kuznjecove u ključnim trenucima.

Svojim servis gemom je otpočela treći set Ruskinja a već u sledećem Aninom servis gemu je imala čak 4 brejk lopte ali nije uspela da ih konvertuje u konkretnu prednost.

Igralo se gem za gemom sve do 4-4 kada Ana pojača i stiže do dve brejk lopte i koristi drugu za priliku da odservira za svoje prvo polufinale u Štutgartu što je ubrzo i učinila za 6-4 i pobedu za nešto manje od dva sata fantastičnog tenisa.

Ono što je primetno kod Ane ove sezone je da manje paniči u trenucima kada protivnica igra bolje od nje, i veruje više u svoje udarce i sebe više nego nekih prethodnih sezona.

 Na kraju Ana je meč završila sa 33 vinera i 39 neiznuđenih grešaka dok je kod Kuznjecove taj odnos bio 17-31.

U sledećem meću Ana čeka pobednika između Jelene Jankovič i Alise Klejbanove, te imamo šansu za onaj srpski derbi koji nam je odustajanjem Cibulkove uskraćen u prvom kolu, a i bolje je što je tako, jer će se naše dve teniserke najzad ponovo boriti za samu završnicu turnira kao u periodu kada su dominirale svetskim tenisom.