Ana bolja od Hantuhove

Iako je meč kasnio dva sata, zbog dugih i neizvesnih mečeva koji su igrani pre njenog, Ana je zadržala dovoljno koncetracije da u dva seta pobedi nezgodnu protivnicu, 6-2 7-6(2) protiv Hantuhove.

Dobra pobeda za Anu iako je servis nije najbolje služio u današnjem meču. Ipak , dozvolila je samo dva brejka, i što je zanimljivo, oba su usledila posle gemova u kojima je Ana stizala do prednosti. U prvom setu Ana je poela sa 2-1, da bi se Slovakinja vratila, ali je Ana sa novim brejkom došla do 3-2 i do kraja osvojila sve preostale gemove.

U drugom setu je to bio mnogo neizvesniji meč. Doduše, prilke za brejk je imala Ana i na servis Hantuhove se vodila velika borba, ali osim razmene brejkova u 7. i 8. gemu, nije bilo više oduzimanja servisa, pa se sve završilo u taj brejku gde se sve logično završilo. Ana je jednostavno prenela inicijativu u taj deo igre, zadržala koncetraciju i lako dobila odlučujući gem sa 7-2.

Sledi 4. kolo i najteža prepreka, Venus Vilijams. Sestre Vilijams su se vratile i nastavile tamo gde su stale, sa pobedama. Venus svakako nije u svojoj najboljoj formi, protiv Voznjak u jučerašnjem meču više puta je bila na ivici poraza, ali je ipak pronašla put do pobede, pre svega zahvaljujući svom karakteru ali i karakteru protivnice, koja je igrala najgore kada je trebalo obrnuto.

Venus je napravila bezbroj grešaka i sigurno je da je Ana favorit u ovom meču što se igre i forme tiče. Ipak, u tenisu i prošlost igra veliku ulogu a ona kaže da je Ana ostvarila samo jednu pobedu u 8 prethodnih mečeva i to na AO  2008. kada je igrala svoj najbolji tenis. Ako uspe da zaboravi tu prošlost, Anine šanse su velike u meču koji će se igrati naredne noći u večernjem terminu, posle meča Federer – Rodik, ne pre 3h.