Ana bez rešenja za Klajsters, ponovo

Već viđeno, kao mnogo puta do sada. Odmah, na početku meča, bilo je jasno koja teniserka ulazi sa mnogo većom sigurnošću i samopouzdanjem i na koju će stranu ići meč. Moglo je nešto da se promeni početkom drugog seta, ali je ipak to bila rutinska pobeda za Belgijanku,  6-3 6-4.

Iako su to bila samo dva brejka, ipak je sve izgledalo nekako ubedljivije. Jednostavno, kada je to trebalo, kada su se osvajala ili branile brejk lopte Kim je bila nesalomiva. Bila je jača, izdržljivija u razmenama i zato je pobedila. Nije ni Ana bila loša, daleko od toga, ali je ponovo pokazala mane iz prethodnih mečeva, ne samo sa Kim Klajsters, nego i na prethodnim turnirima, kada je trebala da uradi nešto više, od prolaska kroz prva dva-tri kola.

Kim je rano došla do brejka prednosti u oba seta. Na Aninu nesreću kiša koja je prekinula meč u prvom setu je stigla prekasno. Njena protivnica je vodila sa 4-1, pa iako je Ana bila sigurnija u nastavku tu prednost nije uspela da nadoknadi. Bilo je uzbudljivo na početku drugog seta. Ana je imala dve brejk lopte, ali joj nije pošlo za rukom da napravi brejk. Usledila je kazna, brejk koji je odlučio pobednicu, iako je Ana u tom setu imala samo dva poena manje od protivnice.

Šteta, ali to je realnost. Ani ostaje dubl sa Zimonjićem, danas ili sutra, u zavisnosti kako će program teći do kraja dana jer je pomeren zbog kiše.