Ana – Agnješka: Ništa novo!

00093507Jak vetar i zid zvani Agnješka Radvanska, učinili su da i ovaj šesti uzastopni meč između dve teniserke, ne donese ništa novo. Još jedan poraz Ane Ivanović od Poljske teniserke, ovaj put posle neizvesnog drugog seta, 1-6 6-7(6).

Kada bi se u tenisu gledao broj vinera, Ana bi ubedljivo dobila meč, jer je takvih udaraca imala tri puta više nego protivnica. Na žalost po Anu, Radvanska je bila bolja u onom drugom, što najčešće rešava meč, manje je grešila.

Treba ipak istaći da nije samo to. Ana je imala u drugom setu 6-5 i servis za set i baš tada odigrala je loše i lako dozvolila protivnici da se izvuče. U taj brejku, a pogotovu u odlučujućim trenucima, Radvanska je odigrala sigurnije i preciznije, čekala svoje prilike za napad i iskoristila ih.

Vremenski uslovi su svakako bili protiv Ane. Dok se snašla, imala je set manjka. U pomenutom drugom setu, Ana je pronašla ritam i način da odgovori vremenskim uslovima i protivnici, koja je uporno sve vraćala, menjala ritam. Na kraju, ipak mentalno stabilnija Radvanska nalazi put do pobede a Ana ponovo pokazuje da može da zaigra dobro, da zaliči na Anu iz 2008. ali da je u glavi još uvek daleko od te teniserke.

Ni osmina finala nije neuspeh ali je propuštena još jedna šansa za korak napred. Da li će to značiti korak nazad i da li će ovaj poraz pokolebati Anu u nameri da se vrati u Top 10, saznaćemo na narednim turnirima. Sledeća Anina stanica bi trebalo da bude Dubai, koji će se igrati naredne nedelje.