Aleksandrina drama

Meč lopta, protivnica greši, pobednica besna udara reketom o teren!

Ne,  Aleksandri Krunić  se nije učinilo da je propustila novu – sedmu meč loptu, u meču prvog kola protiv četvrtog nosioca Andreje Hlavačkove. Jednostavno, meč koji je nakon samo sat vremena bio skoro gotov, odužio se na tri sata, reklo bi se nepotrebno. Iako je imala prednost od 6-1 i 5-2 uz dupli brejk,  Aleksandra nije uspela da iskoristi meč loptu i šansu i odservira meč, već je dopustila protivnici da  povede sa 6-5. Nakon toga iako je izborila taj brejk, Aleksandra nije uspela da konvertuje čak 5! meč lopti u njemu. Nakon duge klackalice, set se završio u korist Čehinje 13-11!

Treći set je počeo loše po Aleks jer je protivnici odmah prepustila brejk. Nakon toga usledio je ribrejk, a onda su teniserke osvojile po jedan gem na svoj servis, da bi nakon toga usledile mini serije od po dva osvojena gema. Srećom, Aleksandra je bila ta koja je započela i završila te serije, te nakon vođstva od 4-2, izjednačenja od 4-4, osvaja poslednja dva gema u meču i slavi sa 6-1 6-7 6-4, nakon skoro tri sata igre.

Meč nije obilovao  nekim kvalitetnim tenisom, ali pobedi se u zube ne gleda. Aleksandra je imala veoma loš ubačaj prvog servisa od čak 40%, dok je protivnica imala nešto manje od 60%. Takođe, Aleksandra je napravila čak 8, dok je Andrea napravila neverovatnih 18 duplih grešaka, a obe su imale po dva asa. Relativno nizak nivo igre se može opravdati velikom vrućinom u Bakuu, te samim tim i težim uslovima za igru.

Plasmanom u drugu rundu, i svojom prvom pobedom nad trenutnom top 100 igračicom, Aleksandra je za sada obezbedila renking karijere i ulazak u top 190, dok bi prolazom u svoje prvo WTA četvrtfinale obezbedila skok na oko 172. mesto liste, gde bi se, ako siding ne zakaže, sastala sa Bojanom Jovanovski, sa kojom danas još jednom izlazi na teren – u dublu.

Sledeća protivnica biće joj ili Lara Pous Tio ili Napavan Lertčivakarn, juniorski br.1 i Vimbldonski, takođe juniorski, GS šampion.