Aleksandra u glavnom žrebu US Opena!!!

Aleksandra Krunić, FED KUP 2012Aleksandra Krunić plasirala se u glavni žreb Otvorenog prvenstva Sjedinjenjih Američkih Država, i po prvi put u karijeri igraće u glavnom žrebu jednog Gren Slema!

Ona je u  poslednjoj rundi kvalifikacija bila bolja  od talentovane mlade Amerikanke Lujze Čiriko ubedljivo, u dva seta, 6-1 6-3. Meč je trajao nešto malo više od sat vremena.

Nakon što su prva dva gema u meču bile razmene brejkova, ostatak seta je protekao potpuno u dominaciji srpske teniserke. Osvojila je 5 gemova u nizu i trijumfovala 6-1 nakon samo 27 minuta.

Embedded image permalink

U drugom setu je nastavila furiozno i brzo sigla do 3-1 i servisa. A onda, od 40-0 došla u poziciju da spašava brejk loptu. Ipak, dobrim servisima spašava gem. Do 5-3 obe teniserke su držale svoj servis a onda je Aleksandra došla u poziciju da servira za meč. Počela je duplom greškom. Međutim, nastavila je skoncentrisano  i  iskoristila prvu meč loptu za svoje prvo učešće u glavnom žrebu jednog  Gren Slema!

Krunićeva je pokazala da se nalazi u odličnoj formi jer je svojim protivnicama u kvalifikacijama prepustila samo 11 gemova!
U njenoj loži nalazio se i Dušan Vemić, što možda naslućuje i neku buduću saradnju.

Ovo je i istorijski uspeh za srpski tenis, jer će Srbija po prvi put u istoriji imati čak pet predstavnica u glavnom žrebu jednog Gren Slema.

U prvom kolu igraće protiv još jedne kvalifikantkinje, Amerikanke Koko Vandevej.