Aleksandra u četvrtfinalu Trnave

Aleksandra Krunić plasirala se u četvrtfinale singla i dubla turnira 100k kategorije u Trnavi, Slovačka. Srpska teniserka postavljena je za 2. nosioca.

Nakon što je u porvom kolu bila bolja od Renate Voračove iz Češke sa 7-5, 6-0, u drugom kolu je sličnim rezultatom savladala njenu sunarodnicu Katerinu Vankovu, sa 7-6(6), 6-0. 

Oba meča imala su sličan tok. Aleksandra je oba počinjala sigurno, sticala prednost, pa je gubila, da bi ga na kraju osvajala u tesnoj završnici.  Protiv Voračove imala je 4-2 , ali je Čehinja izjednačila, dok je protiv Vankove čak imala 4-0,  kada je protivnica vezala 5 gemova u nizu. Ipak, u obe situacije nije dozvolila da je to poremeti, te je nakon osvojenog prvog, sledio ekspresan drugi set, bez izgubljenog gema.

Naredna protivnica Aleksandri biće prošlonedeljna  polufinalistkinja WTA Praga, Denisa Alertova (96.WTA). Njih dve su igrale dva puta do sada, i oba meča je Aleksandra dobila bez izgubljenog seta. (2011. 100k Prag 6-4 6-0, 2014 USO 6-2 6-4).
Za drugo polufinale boriće se Ruskinje Margarirta Gasparjan(135.WTA) i Viktorija Kan(391.WTA), tako da će Krunićeva, kao jedini nosilac, biti favorit za finale. U gornjoj polovini žreba ostala su ”jača imena”, jer će se za mesto u finalu boriti bolje uz duela Kovinić-Martić, kao i Smitkova-Ostapenko.

Aleksandra je prošle godine igrala polufinale Trnave, ali kategorije 75k. Sledeće nedelje brani polufinale turnira u Pragu, koji je tada bio 100k+h kategorije. Eventualnim plasmanom u polufinale napredovaće par mesta na WTA listi, dok bi joj finale donelo prodor među 70 najboljih na svetu po prvi put, čime bi takođe postala 3. reket Srbije, jer će se Bojana Jovanovski naći van 70 najboljih na WTA listi sledeće nedelje.

Krunićeva takođe nastupa i u konkurenciji parova. Ona i Petra Martić iz Hrvatske, postavljene su za 4. nositeljke. U prvom kolu su imale problema protiv Svetlane Piraženke iz Belorusije i Natele Džalamidze iz Rusije. Ipak, trijumfovale su sa 7-6(2) 4-6 10-4. Naredne protivnice biće im Darja Kasatkina iz Rusije i Dalma Galfi iz Mađarske.