I Aleksandra trijumfovala, ali nakon preokreta!

Aleksandra Krunić, US OPEN 2013Aleksandra Krunić nastavila je dobar teniski dan za Srbiju osvojivši svoju osmu titulu u karijeri.  Ona je osvojila turnir 50k kategorije u Trabzonu pobedom nad francuskom teniserkom Stefani Forec Gakon u tri seta 1-6 6-4 6-3.

Aleksandra je loše počela meč i nakon 1-1 dozvolila protivnici 5 gemova u nizu za ekspresno izgubljen set.

Međutim, u drugom setu Aleks pravi seriju od 4 vezana gema i dolazi u poziciju da servira za 5-0. Usledio je ponovni pad u igri jer je Francuskinja uspela da izjednači na 4-4. Ipak, poslednja dva gema pripali su sroskoj teniserki te je meč otišao u treći set.

Tamo se igralo izjednačeno do rezultata 3-3, kada Krunićeva opet pravi seriju od tri gema i  završava meč u svoju korist.

Koliko je bio tesan meč pokazuje podatak da je francuska teniserka na kraju imala čak i poen više (86-85)

Aleksandri je ovo druga titula sezone, osma u karijeri, iz deset finala. Takođe, ovo joj je bilo drugo finale, i titula na turniru jačine 50k kategorije. Prvi je osvojila pre skoro četiri godine.

Od US Opena, i sada ovim uspehom, Aleks je na dobrom putu da ostvari svoj potencijal i napreduje, nakon dužeg perioda stagnacije. Od sledeće nedelje biće ponovo  blizu top 130 na WTA listi. Do kraja godine  brani oko 100 poena, ali sa ovakvom igrom sigurno je da će ih odbraniti, pa i dodati na to, kako bi eventualno sledeću godinu dočekala blizu 100 najboljih na svetu, a u Australiji izbegla kvalifikacije za prvi GS sezone.