Aleksandra pobedama započela sezonu

Aleksandra Krunić, LINC 2013Iako je do početka nove sezone zvanično ostalo još dve nedelje, mnoge teniserke su  uveliko vredne ovog decembra. Neke završavaju prošlu sezonu igrajući ITF turnire, a neke se na taj način pripremaju za novu.

Aleksandra Krunić započela je pripreme na turniru 50k kategorije u Ankari, u Turskoj. U prvom kolu bila je bolja od kvalifikantkinje Ali Kolombon iz Francuske. Trijumfovala je u  dva seta, rezultatom 7-6(1) 6-1.

Takođe, u paru sa Grkinjom Eleni Danilidu plasirala se u polufinale dublova. U prvom kolu savladale su gruzijsko-turski par Gorgodze-Ogut u tri seta 4-6 6-0 10-5, a zatim su dobile ”vok over” od češko-ruskog para Birnerova-Gasparjan. Zanimljivo je da one u prvom kolu nisu izgubile ni gem  protiv svojih protivnica, ali su zato u singlu obe predale mečeve prvog kola nakon jednog odigranog seta, verovatno usled povreda. 

Krunićevu sada čeka meč protiv britanske teniserke Naomi Brodi. Sa njom se sastala samo jednom, 2010. godine, na putu do svoje prve titule  50k kategorije, u Kvandžou.