Aleksandra opet trijumfovala u Trabzonu!

Aleksandra KrunićAleksandra Krunić imala je dve odlične nedelje na Turnirima 50k kategorije u Trabzonu, u Turskoj. Nakon što je prošle nedelje osvoila titulu u pojedinačnoj, ove nedelje trijumfovala je i u konurenciji parova!

Krunićeva je u paru sa Oksanom Kalašnjikovom iz Gruzije u finalu pobedila  Dalilu Jakupović iz Slovenije i Ani Amiragjan iz Gruzije sa ubedljivih 6-2 6-1. Zahvaljujući ovom uspehu Aleksandra će se naći blizu 100 najboljih na WTA listi u dublu, po prvi put.

Prošle nedelje u paru sa Jekaterinom Bičkovom, Aleks je zaustavljena u četvrtfinalu.

U pojedinačnoj konkurenciji Aleksandru je zaustavila ukrajinska teniserka Julija Bajgelzimer i tako prekinula niz od  Aleksandrinih 8 pobeda na ovom turniru.
Aleks je odlično počela meč, osvojila prvih  čak 10 poena i bila blizu da povede 3-0, međutim Ukrajinka je preuzela inicijativu i trijumfovala 6-3 6-3. Zanimljivo je da je baš  nju Aleksandra pobedila u prvom kolu prošlonedeljnog Trabzona.

Zahaljujući ovim rezultatima Krunićeva će sledeće nedelje biti na 126. mestu WTA liste što će joj biti najbolji plasman u karijeri. Takođe, ako bi do kraja godine popravila plasman za još 15.ak mesta, Otvoreno Prvenstvo Australije mogla bi da dočeka u glavnom žrebu!