Aleksandra nastavlja sa lošom serijom

Aleksandra Krunić sedmi put u nizu stala je u prvoj rundi  jednog WTA turnira. Ovoga puta,  to je turnir Internacional serije u Guangdžou.

Aleksandra Krunić BakuBolja od Aleksandre bila je Sajsaj Dženg iz Kine, inače osmi nosilac turnira, koja je lako izašla na kraj sa srpslkom teniserkom, sa 6-2, 6-1.

Krunićeva je prva došla do brejka, povela sa 2-1, ali odah izgubila svoj servis. Zatim opet došla do brejk lopte za vođstvo od 3-2, ali to ne koristi i gubi narednih 10 gemova. Uspela je da osvoji samo jedan gem, pred kraj drugog seta, i izbegne bar nulu.

Istina, Sajsaj je 66. na WTA i pretprošle nedelje osvojila je jak čelendžer u Dalainu 125k kategorije, a onda igrala i četvrtfinale Tokija nedelju dana kasnije. Ipak, ovako loše izdanje Krunićeve ne može se pripisati samo protivnicinoj igri.

Aleksandra od aprila nije osvojila ni jedan meč na tvrdoj podlozi, a sledeći turnir  na kom igra je Taškent, gde se nadamo da će prekinuti ovu crnu seriju, jer je na ivici da ispadne iz top 100. Do kraja sezone brani 55 poena u Moskvi, gde je igrala u drugom kolu prošle godine.