Aleksandra Krunić u glavnom žrebu Maroka

Srpska teniserka Aleksandra Krunić plasirala se u glavni žreb turnira u Rabatu,  Maroko. Turnir je Internacional kategorije i igra se na šljaci. 

Aleksandra Krunic., RG 2015

U kvalifikacijama,  srpska teniserka bila je postavljena za prvu nositeljku i bila je slobodna na startu.

U drugoj rundi je bez ikakvih problema savladala Meljnikovu iz Rusije, prepustivši joj samo dva gema. Rezultat je bio 6-1, 6-1.

U poslednjoj rundi kvalifikacija Aleksandra je pregurala pravu dramu. Meč protiv Sare Soribes Tormo iz Španija trajao je 2 časa i 43 minuta. Konačan rezultat bio je 6-3, 5-7, 7-5,  za srpsku teniserku.

Prvi set je rutinski osvojila Krunićeva,  dok je drugi, nakon dosta borbe osvojila Tormo.  Delovalo je da će Aleksandra bez problema zatvoriti meč,  kada je povela 4-1 i servirala.  Međutim,  Španjolka tada preokreće na 5-4 u svoju korist.  Na kraju Aleksandra uspeva da se vrati i veže poslednja tri gema u meču i trijumfuje.

U meču je viđeno čak 19 brejkova.

U prvoj rundi Aleksandra će igrati protiv Letonke Anastasije Sevastove, sa kojom je u proteklih pola godine igrala tri puta. Prva dva meča je srpska teniserka dobila bez izgubljenog gema.  Poslednji meč odigran je prošle nedelje na turniru u Pragu na šljaci. Srpkinja je neprijatno iznenadila,  jer nije uzela ni gem Letonke.

Koliko će uspeti da preokrene Krunićeva,  nakon današnjeg,  ispostavilo se nepotrebno,  napornog meča (Tormo je svakako došla do glavnog žreba,  kao “srećna gubitnica”) videćemo.

Krunićeva nastupa i u konkurenciji parova,  sa Ksenijom Knol iz Švajcarske.