Aleksandra Krunić u glavnom žrebu Linca

aleksSrpska teniserka Aleksadnra Krunić plasirala se u glavni žreb WTA turnira u Lincu. Naša igračica je u poslednjem kolu kvalifikacija eliminisala Estonku Kaju Kanepi sa 2-0, po setovima 6-3, 6-2, nakon jednog sata i 9 minuta tenisa. Aleksadnra će biti jedina naša predstavnica na WTA turniru u Austriji  u singl konkurenciji.

Aleksadra Krunić se u meču prepunom brejkova bolje snašla i na kraju je zasluženo slavila, te je nakon pobeda nad Sevastovom i Hese u prva dva kola kvalifikacija, uz današnji trijumf, došla do glavnog žreba turnira u Austriji. Inače, Srpkinja je u kvalifikacijama bila sedma nositeljka, a sve mečeve rešila je u svoju korist sa maksimalnih 2-0.

Za protivnicu u glavnom žrebu izvukla je Robertu Vinči. Italijanka je postavljena za trećeg nosioca, a nakon finala otvorenog prvenstva Amerike, nastavila je sa dobrim rezultatima stigavši do polufinla Vuhana, dok je u Pekingu izgubila u osmini finala. Srpska teniserka vodi sa 2-0 u pobedama protiv Vinči, a oba meča su igrana ove godine (Bukurešt 6-1, 6-1 i Vimbldon 6-2, 6-4).