Aleksandra kroz dramu do sedme titule

Aleksandra Krunic Irapuato 2013Aleksandra Krunić osvojila je svoju sedmu titulu u profesionalnoj karijeri trijumfom nad Ukrajinkom Olgom Savčuk, bivšom članicom top 100 na WTA listi! Srpska teniserka je trijumfovala u dva seta rezultatom 7-6 (4) 6-4.

Ceo meč obilovao je brejkovima i preokretima. Aleksandra dolazi prva do brejka prednosti i vođstva od 2-0, međutim Olga uzvraća istom merom i dolazi do izjednačenja. Nakon toga, Aleks ponovo pravi mini seriju, ovoga puta od 3 gema i, u jednom trenutku, 9 vezanih poena,  i dolazi u poziciju da servira za set. Međutim, nakon 2 neiskorišćene set lopte, dozvoljava protivnici ribrejk, ali već u sledećem gemu na servis protivnice dolazi do dve nove brejk-set lopte. Međutim, ni njih ne koristi i od ubedljivog vođstva od 5-2 dolazi u opasnu poziciju i zaostatak od 5-6. Ipak, uspeva da odvede set u taj brejk. U taj brejku dolazi do tri vezane set lopte na 6-3, i koristi drugu, za konačnih 7-4. U toku prvog seta viđeno je po 3 brejka, gde je Aleks propustila još 5 šansi, dok je Olga sve svoje iskoristila.

Drugi set počinje slično,  s tim što sada Ukrajinka dolazi do prednosti od 2-0, koju srpska teniserka stiže. Onda je došao niz od čak 5 brejkova  do 4-4. Aleksandra je tada sigurno odservirala za 5-4 i brejkom došla do titule i konačnih 7-6 6-4!

Aleksandri je ovo treća titula iz serije 25k, uz jedan poraz u finalu. Takođe ima i jednu titulu sa turnira 50k kategorije i dve sa 10k.

Zanimljivo je da  je svaki put kada se našla u finalu singla, Aleksandra igrala i finale dubla na sve četiri 25ice.   Uz jučerašnji poraz u dublu, gde je takođe igrala protiv Savičuk, odnos pobeda i poraza u duplim finalima joj je tri  titule u pojedinačnoj konkurenciji, uz jedan poraz i po dve titule, tj poraza u konkurenciji parova.

Ovim trijumfom, Krunićeva je osvojila 50 poena i 18. marta doćiće do ranga karijere, negde n oko 155o mesto WTA liste!