Aleksandra izborila glavni žreb, porazi Nine i Ivane u kvalifikacijama

Na WTA turniru u Rabatu nastupile su tri srpske teniserke u kvalifikacijama.  Nina Stojanović poražena je u drugom kolu, Ivana Jorović u trećem, a Aleksandra Krunić izborila je glavni žreb.

Na startu kvalifikacija sve tri srpske predstavnice zabeležile su pobede. Nina Stojanović koja je bila postavljena za 5. nositeljku savladala je Lauru Pigosi iz Brazila sa 3-6 7-6(5) 7-5 i tako prekinula niz od četiri poraza.
Ivana Jorović savladala je 4. nositeljku Arinu Šabalenku iz Belorusije sa 3-6 6-2 6-3.
U drugoj rundi Nina je izgubila od Martine Trevisan iz Italije sa rutinskih 3-6 3-6, dok je Ivana Jorović slavila protiv Paragvajke Monserat Gonzales sa ubedljivih 6-4 6-1.
Ipak, u borbi za glavni žreb Ivana je izgubila od Koni Perin iz Švajcarske sa 0-6 5-7.

Aleksandra Krunić je sa druge strane opravdala je ulogu 3. favorita i bez problema savladala prvo Anastasiju Rodionovu iz Australije sa 6-0 6-3, zatim Barboru Krejčikovu iz Češke sa 6-3 6-1 i na kraju i 6. nositeljku Silviju Soler Espinozu iz Španije sa 6-2 6-0.
U prvoj rundi igraće protiv Jaroslave Švedove iz Kazahstana sa kojom je do sada samo jednom igrala, 2012. godine, kada je Švedova slavila na jednom ITF turniru.

Aleksandri Rabat očigledno prija, jer je prošle godine stigla iz kvalifikacija do četvrtfinala, a osvojila je i titulu u dublu.
Ove godine nastupa sa Darjom Gavrilovom, sa kojom se već plasirala u četvrtfinale, pobedom nad 3. nositeljkama Savčuk/Olaru sa 6-7(1) 6-4 10-4