Aleksandra i Nina u glavnom žrebu!

Srpske teniserke Aleksandra Krunić i Nina Stojanović pobedama su započele 2017 godinu. One su danas uspele da se plasiraju u glavni žreb turnira u Brizbejnu odnosno Šendženu.


Krunićeva je posle dve startne pobede u kvalifikacijama uspela da prebrodi i poslednju treću prepreku na putu ka glavnom žrebu turnira u Australijskom Brizbejnu.

Aleksandri je bilo potrebno tačno sat vremena igre da slomi otpor Italijanske veteranke Frančeske Skjavone.
Ubedljivom igrom Srpkinja je 36-godišnjoj Italijanki prepustila svega tri gema. Rezultat po setovima je bio 6-1, 6-2.

Protivnica u prvom kolu glavnog žreba biće joj domaća igračica Ešli Barti, koja je dobila specijalnu pozivnicu od organizatora turnira. Pobednicu tog duela u drugoj rundi čeka svetski broj jedan Nemica Angelika Kerber.

Aleksandra nastupa i u konkurenciji dublova. U paru sa Oksanom Kalašnjikovom iz Gruzije na startu igra protiv Američke kombinacije Irina Falkoni/Šelbi Rodžers.


Sa druge strane Nina Stojanović je posle maratonskog meča i dva i po sata igre nadigrala Anu Bogdan iz Rumunije.

Stojanovićeva je slavila rezultatom 6-7(5), 6-4, 6-4.

U prvom setu obe teniserke su razmenile po jedan brejk pa je odluka pala u taj-brejku. Rumunka ga je bolje otvorila uzevšu dva uvodna poena da bi Nina potom uzvratila i stigla do vođstva od 5-3. Nakon toga Boganova je vezala četiri poena i rešila prvi set u svoju korist.
U drugom setu Rumunka pravi brejk u šestom gemu za vođstvo od 4-2, ali Nina odmah vraća brejk bez izgubljenog poena i nagoveštava preokret. Upravo se to i dogodilo pošto je Srpkinja uzela i naredna dva gema za izjednačenje u setovima.
U trećem setu ključan trenutak se desio u petom gemu u kojem je Nina napravila odlučujući brejk i sigurnim servisima u nastavku je rešila meč u svoju korist.

Protivnica Stojanovićevoj u prvom kolu glavnog žreba biće Timea Baboš iz Mađarske. Na turniru u Kini učestvuje i Jelena Janković, koja nije imala sreće sa žrebom pošto se u prvom kolu sastaje sa drugom nositeljkom Simonom Halep iz Rumunije.

Nina na ovom turniru takođe nastupa u konkurenciji dublova. U paru sa domaćom teniserkom Li Žu na startu igra protiv drugih nositeljki turnira Andree Hlavačkove iz Češke i još jedne Kineskinje Šuai Peng. Partnerka Jeleni Janković biće Čehinja Katarina Sinjakova, a njihove prtivnice u prvom kolu su Džoana Konta iz Velike Britanije i Timea Bačinski iz Švajcarske.