Aleksandra i Nina na korak od glavnog žreba

Aleksandra Krunić i Nina Stojanović pobedom su započele sezonu. Obe srpske teniserke startovale su u kvalifikacijama za WTA turnire i nalaze s ena korak od glavnog žreba.

Na startu kvalifikacija za turnir Premijer kategorije u  Brizbejnu, Aleksandra Krunić je prvo savladala drugu nositeljku i 74. teniserku sveta, Osean Dodan iz Francuske, sa 7-5 7-5.
U drugoj rundi bila je bolja od 217. na svetu Lizet Kabrere iz Australije, u dva seta, sa 6-4 7-5.

U borbi za glavni žreb, protivnica Krunićevoj biće Frančeska Skijavone. Nekada 5. teniserka sveta, sada je 103. na svetu, a u kvalifikacijama je postavljena za 7. nositeljku.
Krunićeva je trenutno 144. na svetu a sa Italijankom je igrala jednom, prošle godine na šljaci, kada je izgubila u tri seta.

Nina Stojanović takođe  startuje 2017. u kvalifikacijama. Ona je za svoj drugi WTA turnir u karijeri izabrala Internacional turnir u Šendženu.
Nina je u prvoj rundi eliminisala 3. nositeljku Patrisiju Mariju Tig iz Ruminunije, 108. teniserku na WTA listi. Srpska teniserka je trijumfovala u tri seta, sa 6-7(3) 6-3 6-4.

Naredna protivnica Stojanovićevoj će biti Ana Bogdan iz Ruminije, 7. nositeljka i 130. teniserka sveta. Ana i Nina se do sada nisu sastajale. Srpska teniserka 2017. startuje na 140. mestu WTA liste, što joj je najbolji plasman u karijeri.

U glavnom žrebu Šendžena već se nalazi Jelena Janković. Jelena nije imala sreće sa žrebom jer već u prvoj rundi igra protiv 2. nositeljke, Simone Halep iz Rumunije. Nakon prvom meča 2010. koji je Jelena dobila, od Rumunke je izgubila čak šest u nizu.