Aleksandra i Jelena neočekivano lako u osmini finala

Aleksandra Krunić i Jelena Janković plasirale su se u osminu finala ovogodišnjeg US Opena.

Srpski duo  slavio je u dva lagana seta protivv 14. nositeljki turnira španskog tandema  Anabel Medine Geriges i Aranče Pare Santonhe. Konačan rezultat bio je 6-2 6-2 za Srpkinje.

JJ ALEKS

Meč su počele odlično osvojivši prva tri gema, uz servis za četvrti. Međutim,  taj i naredni gem uzimaju Španjolke. Ipak, Aleksandra i Jelena set završavaju kako su ga i počele, sa tri osvojena gema. 
U toku seta bilo je dosta atraktivnih poena, pogotovo iz reketa najmlađe učesnice ovog meča, Krunićeve. Uz dosta agresivnu igru, srpske teniserke osvojile su set sa 6-2 protiv  vidno nezadovoljnih protivnica, koje nisu bile na nivou koji se očekivao od njih.

To se promenilo u sledećem setu, kada su Španjolke došle do vođstva od 2-0 i gem lopti za vođstvo od 3-0. Ipak, srpske tenierke su uzvratile žestoko i osvojile narednih šest gemova, a samim tim i set i meč. Iako je bilo dosta tesnih gemova, gem i brejk lopti, slavile su sa 6-2.

Naredne protivnice našim teniserkama biće 4. nosioci Kejsi Delakva iz Australije i Jaroslava Švedova iz Katzahstana,.
Jelena je baš skoro, u Sinsinatiju, u paru sa Jelenom Vesninom, takođe porazila Španjolke, a onda naletela na australijsko-kazahstanski par, od kojih su izgubile.
Ovaj put, nadamo se da će u paru sa Krunićevom preskočiti ovu prepreku i prvi put se plasirati u četvrtfinale US opena u igri parova.