USO: Filip i Aleksandra na korak od glavnog žreba

Od šest srpskih predstavnika u kvalifikacijama na ovogodišnjem US Openu, samo dvoje je uspelo da dođe do trećeg kola.

Filip Krajinović 2014Filip Krajinović je savladao Italijana Marka Čekinata 160-og tenisera sveta u dva seta 6-4 6-4 i tako se plasirao u poslednju rundu kvalifikacija gde će ga čekati Argentinac Huan Ignasio Londero (187.  21 god).
Filip je igrao jednom protiv Londera u Vičenci ove godine i pobedio ga je sa 6-4 7-5. Filipu je ovo treći put u karijeri da se nađe korak od glavnog žreba, a dva puta je to činio na Rolan Garosu, na kojem se u glavnom žrebu našao i 2012. Ukoliko Filip slavi protiv narednog protivnika napredovaće za oko 4 pozicije.

Aleksandra Krunić, US OPEN 2013Aleksandra Krunić lagano je došla do borbe za glavni žreb pobedama nad Petrom Martić iz Hrvatske, rezultatom 6-4, 6-3 i Denisom Alertovom iz Češke, rezultatom 6-2 6-4. U oba meča Alekandra se suočavala sa malo poteškoća, lako oduzimala servise protivnicama i osvajala svoje servise.
U borbi za mesto kpored Ane, Jelene i Bojane u glavnom žrebu, Aleksandra će se boriti protiv  Katerine Sinjakove iz Češke koja je u tri seta bila bolja od Maraine Duke Marinjo. Do sada se  sa Čehinjom  srpska teniserka nije sastajala.
Aleksandra je do sada samo jednom igrala u glavnom žrebu jednog Gren Slema, i to upravo na US Openu, prošle godine, kada je na sličan način dobijala svoje protivnice , a onda stala u prvom kolu. Zbog toga i činjenice da brani titulu i finale na 50k turnirima naredne dve nedelje, Krunićeva brani jako veliki broj poena i bori se za opstanak među 200 najboljih na svetu u narednom periodu.

Što se preostalih srpskih predstavnika tiče, Momci su možda više podbacili. Ilija Bozoljac izgubio je od Martona Fučoviča iz Mađarske 6-7(8) 6-7(5), a Peđa Krstin od Roberta Markore iz Italije sa 3-6 6-3 3-6, obojica u prvoj rundi.
U istoj rundi  US open napustila je i Vesna Dolonc, jer je poražena od strane Mihaele Krajiček iz Holandije 1-6 4-6.
Jovana Jakšić je u prvoj rundi bila bolja od Hrvatice Ane Vrljić u tri seta, 6-7(5), 6-1, 6-1, ali je u drugom kolu po nju bila kobna Sajsaj Dženg iz Kine, rezultatom 4-6 2-6.