Aleksandra bolja od Jovane

U srpskom duelu u finalnoj rundi kvalifikacija, Aleksandra Krunič nadigrala je Jovanu Jakšić i plasirala se u glavni žreb Premijer turnira u Čarlstonu.

ALEKSANDRA KRUNIĆ - ČARLSTON 2016 Aleksandra Krunićje slavila u dva seta, za samo 56 minuta igre. Rezultat je bio ubedljivih 6-0, 6-2.
Ovo je bio prvi susret naše dve teniserke, koje su inače ”generacija” pošto su obe rođene 1993. godine.

U prvom setu Krunićeva je apsolutno dominirala. Nije prepustila ni jedan gem, a ni brejk ili gem priliku Jakšićevoj. Jovana je uspela da osvoji samo šest poena u celom setu, i to jedan na Aleksandrin servis.
U drugom setu je viđena nešto veća borba. Gemovi su se mahom rešavali nakon djuseva, ali to nije bilo dovoljno Jovani da mnogo utiče na ishod meča. Aleksandra joj je dva puta oduzela servis i tako se plasirala u glavni žreb Čarlstona po prvi put.

JAKSIC KRUNIC

U glavnom žrebu sreća se Krunićevoj nije osmehnula, kao i cele ove sezone, jer će se sastati sa 10. nositeljkom i bivšom osvajačicom ovog turnira, Samantom Stozer iz Australije.

Obe naše teniserke su daleko od svog najboljeg plasmana na WTA listi (Krunić 124.(n.r.62), Jakšić 185.(n.r.101.),) nadamo se da će im ove pobede u Čarlstonu malo podići samopouzdanje i vratiti ih  gde su bile, pa i pogurati dalje od toga.