Aleksandra bez sreće u Pragu

sp-krunicAleksandra Krunić nije imala sreće sa žrebom na turniru 100k kategorije u Pragu, jer je već u prvom kolu igrala protiv 25. teniserke sveta i prvog nmosioca, domaće teniserke Lucije Šafarove.

Aleksandra je dobro počela meč i čak dva puta dolazila do brejka prednosti u prvom setu. Na žalost, oba puta  bi usledio  i ribrejk. Presudno je bilo na 4.3 i 30-0 pri servisu za našu teniserku, kada je  Čehinja uspela da izjednači rezultat a zatim osvoji i naredna 2 gema za  konačnih 6-4 u njenu korist.

U drugom setu je Šafarova bila prejaka na svom servisu dok je Aleksandra napravila samo jedan kiks, kada je od 40-15 dozvolila brejk pri rezultatu 1-2, što ju je na kraju i koštalo seta i meča 3-6.

Ipak, dobar otpor teniserki iz top 30, koja je do skora bila i top 20, daje nade, uz uspeh u Trnavi prošle nedelje, da je Aleksandra spremna  za sledeću nedelju kada su na redu kvalifikacije za Rolan Garos. 

Na istom turniru nastupa i Vesna Dolonc koja je bila uspešnija u prvom kolu pošto je savladala Sandru Zahlavovu  iz Češke a u drugom će se sastati sa Japankom Misaki Doi.